Friday, February 19, 2010

Pg2 dh bangun pkl 5.30am, seblm Subuh dah sweep living room & kitchen. Siap sweeping , solat then prepare breakfast. Lepas tu kejutkan my 1st F coz dia ada kelas ganti(sek agama).
Sebenarnya kelam-kabut lah sikit coz Mr SH tiada. Mlm tadi gi hantar dia kat stesen komuter coz hari Sabtu & Ahad his got to attend course. So instead of kena wake up early and gi KL, he intend to stay at the hotel yg disponsorkan oleh co. Pepandai je dia tu. Sanggup tinggalkan warga rumah ni. Apa nak buat nasib badan. So kenalah I take in charge if Mr SH tiada.
Alhamdulillah setakat ni segala2nya berjln spt dirancang. Lunch td masak ayam kicap. Lepas mkn td sempat buat sponge cake. Actually resepi ni dh lebih 5 kali dh buat coz it is very easy. Tapi kali ni sesaja je pulak ditoppingkan with choc.
The 2nd F td dh gi sek agama(dia ni kelasnya ptg). Pandai dia, tadi pura2 tak larat nak gi sek. Taktik budak2 ni mcm2.....
Ptg nanti dia balik blhlah kami sama2rasmikan kek ni....Jgn marah ye Mr SH klu nanti balik dah habis. Lain kali kita blh buat lagi. Faham2 sajalah warga yg tinggal ni perlu ada kudap2an. Janji mulutnya blh mengunyah mknan.. Klu tak nanti ada yg jerit; "Ibu takda apa2 ke yg nak dimakan, kitaorang ni LAPARLAH".
Si kecik tu pulak dah tertidur dgn sendirinya. Kasihan dia tak sempat IBU nak susukan dia. He really understand that his IBU got a lot of work to do.
Ptg nanti jugak dah janji dgn all 4F nk bawak diorang pergi kedai. Ni sebenarnya ala2 kes nak pujuk diaorang ni coz masing2 mcm RINDUkan ayahnya... Banggalah ayahnya klu tahu anak2nya ni SAYANG kat dia........

0 comments: