Monday, February 8, 2010

Few times dah nak cuba update tapi busy memanjang. Mcm-mcm nak kena buat almaklumlah tak ada pembantu tapi tetap nasib baik Mr SH ni ringan tulang, blh gaklah dia tolong tengokkan apa2 yg patut...
Last Saturday, Mr SH ada kursus kat KL so kite apa lagi duk kat rumah le. Lagi pun 2F ada sekolah ganti. Mcm supirlah... The other 2F pulak dok sibuk nak ikut ke mana je IBU dia pegi...
Pepagi dh goreng meehon. Rezekiku tak payah masak. Tengahari pun blh mkn meehon lg. Almaklumlah klu Mr SH tak ada, kdg2 mmg penyakit M tu dtg tanpa diundang....

Alkisahnye pulak sebenarnya ada jemputan Hi-Tea tu yg mmg dh plan mcm tu. Tapikan nk tau cerita lepas siap all the house chores pg tu, sempatlah pulak try buat roti. Dulu dh pernah buat tapi tak jadi. Tapi kali ni mmg dh kaji byk ttg a few step yg penting dlm pembuatan roti so apa lagi dpt buat 6pcs sosej bun and 12pcs red bean bun. sedap, gebu OK kata my tester(4F). Sebab nk pegi Hi-Tea sosej bun je yg dibagi mkn kat anak2. Siapkan bebudak dulu pastu lepas solat Zohor kami pegi terus ke Hi-Tea tu. Sebenarnya kedai kek kenalan baru operate at new place that is why dia invite..Apalagi mcm2 kek ada. Sampai rasa tak nak mkn pun ada sebab kenyang sgt. Roti pun ada tapi sy tak lalu dah sebab sendiri baru je buat roti jadi roti yg dihidang kat kedai ni sy tak mkn le tapi mknan lain of coz rugi dtg tak mkn.Kan kan kan.......My 4F ikutlah apa yg diorang suka diorang mknlah... Mkn free bukan kena byr.
CONGRATS tu LILI & LELA atas kemajuan Choc N Cheezz anda...
Satu hari tak masak nasi sbb mkn roti plus goreng nugget je. Sempoi. Kdg2 kena diet sikit bebudak ni.

0 comments: