Saturday, March 27, 2010

Tak Jadi Jugak

Sebenarnya dalam minggu ni dh pasang azam dh(kemain lg mcm azam yg besar sgt jek).

Ada ke my 1st F tu dia blh ckp dgn neneknya, "NENEK NANTI CKP DGN IBU TU ABG DH BORING DH MKN ROTI HARI2". "CUBALAH MASAK BENDA LAIN".

Itulah yg dicakapkan kat neneknya ttg breakfast minggu yg seblmnya. Amboi bebudak sekarang pandai merungut. Ada breakfast pun dh kira bersyukurlah. Sebenarnya that week yg dia maksudkan SheiLa not in mood(tak taulah mood apa yg nk cakap kat sini). Mmg hari2 mesti masak utk prepare breakfast coz masing2 bila bangun pg seblm pergi mandi akan tanya, "IBU MASAK APA HARI NI?"
Jwpan simple IBU dia,"APA2 JELAH, PERGI MANDI NANTI LAMBAT NAK GI SEKOLAH". Sambillah IBU dia ni buat air, sarapan dll.

So minggu ni dh setlah menu2 yg patut utk disediakan for breakfast.
Isnin - kuehtiow goreng
Selasa - Telur + Sardin scramble & Roti(Sorry masih ada rotilah nak ooi)
Rabu - Daging kisar goreng + Hot dog bun
Khamis - Bihun goreng

Alkisahnye pg Jumaat tu ingat nk buat pau, tapi the 4th F tu asyik menyusu je sampai ke pg . Jawabnye MR SH decide beli kuih jelah. Tak payah susah2 katanya. Jadi dgn ini TAK JADI JUGAKLAH apa yg tlh dirancangkan. Kita mampu merancang, hanya tuhan menentukan tak perlu di kisahkan....(lagu tu)

Bebudak yg suka mkn ni bukannya apa, yg penting there must be something on the table each and every morning for them to eat atau senang ckp utk diorang breakfast.

Nak khabarkan juga all my 4F sekarang ni semuanya demam. Harap diorang akan segera sembuh. Risau, penat mcm2 ada. Doa SheiLa tak pernah putus utk diorang, semoga semuanya akan sihat dan kembali ceria spt selalu. Insya Allah.


Yg paling worst ialah my 4F ni. Klu sihat very playful. Semoga sihat ye, sayang.




Nilah gambar dia yg sempat disnap masa awal tahun ni. Dia tgk my 3rd F kena sek mestilah ada beg sek dia pun nak ada beg sek jugak. Punyalah dia happy sgt main sampai lewat malam dan tiba2 tgk dia dh lena dgn beg sekolah abg dia yg dh dikasikan secara rasminye oleh abgnya kpd dia. Bukan main suka lagi dia agak2 dia mimpi yg indah2 belaka mlm tu....

0 comments: