Wednesday, June 30, 2010

Setelah Sekian Lama

Semoga semuanya berada dlm keadaan yg baik dan dirahmati Allah.
Setelah sekian lama SheiLa menyepikan diri dlm alam maya ini. SheiLa masih lagi tetap teguh berdiri sambil menguruskan semua kerja2 yg patut dilakukan di alam realiti. Masih terus berbakti utk keluarga tercinta. Berbaking dan memasak tetap dilakukan apabila terluang krn ia memberikan kepuasan kpd SheiLa walapun selalunya idea2 itu dtg drpd sekeliling yg sentiasa merangsang dan memberikan sumber inspirasi. Secara tak langsung my family can get to eat different thing from my kitchen(iye ke??) Klu tak sedap everybody blh complaint - no hal - Nanti tak payah masak lg.

Berbalik kpd kenapa SheiLa dah lama tak bersiaran di alam maya ini adalah krn my kids(3rd and 4th) not feeling well. Agak lama mrk ni demam. Bila demam dah baik, esok lusa mrk demam lagi.... Hai tak sanggup rasanya bila berdepan dgn keadaan sedemikian. Klinik je entah brp kali dah pergi; nk kata tak serasi entahlah. Sampaikan tidur malam SheiLa pun jadi tak menentu. Risaukan both of them. And at last ajak Mr SH take blood test for both of them. My Mr SH pada mulanya tak brp setuju tapi at last dia pun tak sanggup dgn few situation concerning both of the kids.

So yg funny ye bebudak ni mula2 ok tapi masa time blood diorang nak diambil gamat satu hospital tu. Mula2 giliran my 3rd F, dia punya jerit bukan kepalang. Semua org kat situ blh dengar dia punya suara. Dia peluk dgn SheiLa. Entahlah naluri seorang IBU; rasa sedih dan sayu pulak tgk dia kena cucuk tu.

Dari mula sampai habis , dia punya nangis dan bila last sekali nak balut jarinya tu, dia blh cakap sambil teresak2 nangis; "Orang tak naklah jari ni. Buangkan je". Nak tergelak SheiLa dan Mr SH mendengarnya.

Tapi bila turn my 4th F, this small kid relax je. Very cool. Mr SH incharge hold dia bila nak buat blood test tu. Adillahkan 1 kid dgn 1 adult. We all siap ckp dgn doktor tu yg kita nk tahu the result as soon as possible. So after waiting for almost half an hour we all dpt result yg cukup melegakan.


Sebenarnya seharian jugak menunggu kat hospital ni. Tapi tak mengapa. Berbaloi2. Alhamdulillah both of them according to the doctor, they are OK, no virus/simptom yg teruk. Terus SheiLa rasa lega sgt2 because before this mcm2 yg difikirkan. Syukur sgt2 kpd Allah krn masih lagi mengurniakan kesihatan yg diingini buat kami sekeluarga.

0 comments: